Sams Care 4 Nails Sams Care 4 Nails Keeps Your Nails In Shape

Behandelingen

Manicure behandelingen

Wat is manicure?
Het woord manicure stamt uit het Latijn. Manus betekent hand en curare betekent verzorgen.
Handverzorging dus! Maar ik ga graag uit van hand- en nagelverzorging.

Handen zijn één van de meest gebruikte lichaamsdelen en worden veel blootgesteld aan water, schoonmaakmiddelen, kou etc. waardoor je handen en nagels gewoon wat extra aandacht nodig hebben.

Sams Care 4 Nails biedt 4 verschillende manicure behandelingen aan, inclusief één behandeling speciaal voor mannen! Want ook hun handen en nagels verdienen het om er goed uit te zien.

U kunt kiezen uit:
Manicure Standaard Vijlen en polijsten van de nagels, een nagelbadje, het terugduwen van de
nagelriemen, een nagelriemverzorging en een handverzorging.

Manicure Deluxe Hetzelfde als bij Manicure Standaard + een heerlijke hand- en onderarmmassage.

Manicure Spa Hetzelfde als bij Manicure Deluxe + handscrub (peeling)
en een ontspannende paraffine handpakking.

Manicure 4 Men Vijlen van de nagels, het terugduwen van de
nagelriemen en een verzorging voor de nagels en handen.

Ook kunt u uw manicure behandeling uitbreiden met een aantal extra mogelijkheden, zoals:
• Nagels lakken
• Nagels lakken met gelpolish
• Natuurlijke nagels verstevigen met gelpolish
• Nail Art
• Paraffine handpakking

Nagels lakken
Eerst worden de nagels gelakt met een basecoat, daarna worden de nagels 2 keer gelakt in een kleur naar keuze en als worden de nagels afgewerkt met een topcoat.

Nagels lakken met gelpolish
Gelpolish is een nagellak op basis van een gel.
Gelpolish wordt aangebracht als een gewone nagellak, maar heeft de kwaliteiten en de voordelen van een gelproduct. Ook zijn er geen lange wachttijden voor het drogen van de lak en kunt u direct uw handen gebruiken zonder uw nagels te beschadigen.
Gelpolish hoeft namelijk niet te drogen aan de buitenlucht, want het product hard uit onder een led-lamp en heeft per laag binnen 30 seconden nodig.

Bij de meeste gewone nagellaken blijft het product ongeveer 8 dagen zitten(als u mazzel heeft!). Bij gelpolish blijft het product ongeveer 2 à 3 weken zitten. Het is altijd zo dat de levensduur van de behandeling wordt beïnvloed door hoe u met uw nagels omgaat!
Waar moet u rekening mee houden als u uw nagels laat lakken met gelpolish
• Gelpolish moet om de 2 à 3 weken worden opgevuld vanwege de uitgroei. Voor het beste en mooiste resultaat is het bijwerken van gelpolish van belang!
• Gelpolish is niet met nagellakremover te verwijderen, maar moet professioneel door de nagelstylist eraf gehaald worden.

Natuurlijke nagels verstevigen met gelpolish
Heeft u zwakke nagels, breken of scheuren ze snel?
Met gelpolish kan dit eenvoudig opgelost worden zonder dat u daarvoor aan kunstnagels hoeft te denken. Met de gelpolish base- en topcoat wordt er een overlay (blanke laag) gemaakt op de natuurlijke nagels, waardoor u de stevigheid heeft die u graag wilt hebben.
Voor meer informatie over gelpolish, leest u meer in het bovenstaande stukje over gelpolish.

Nail Art
De letterlijke vertaling van Nail Art is kunst op nagels.
Met Nail Art is heel veel mogelijk! Uw nagels worden als het ware beschilderd. Zo kunnen uw nagels leuk versierd worden met verschillende soorten kleuren nagellak, Nail Art paint, Acryl of Gel. Ook kunnen de nagels extra versierd worden met steentjes en glitters. Nail Art is het gebruikelijkst op kunstnagels, omdat het daar het beste op blijft zitten. Op de natuurlijke nagels is het wel mogelijk, maar de levensduur is dan korter. Nail Art is vrijwel voor iedereen geschikt. Voor een leuk, speciaal of bijzondere gelegenheid. Op één nagel tot op al uw tien de nagels.

Paraffine handpakking
Een paraffine handpakking is een verzorgende en ontspannende behandeling die direct zichtbaar is en heeft een voelbaar resultaat. Na de behandeling zijn de handen en de nagelriemen gehydrateerd en gevoed, bovendien voelen ze zijdezacht aan.

Deze behandeling is zeer geschikt voor mensen met winterhanden of licht reumatische aandoeningen in de handen. Het helpt de pijn te verlichten en maakt de handen soepel en laat de huid zijdezacht aanvoelen.

Een paraffine handpakking werkt als volgt:
Eerst krijgen uw handen een heerlijke peeling, dit is om de dode huidcellen te verwijderen.
Hierdoor kunnen de werkstoffen van de handcrème beter in de huid opgenomen worden.
Na het inmasseren van de handcrème worden de handen één voor één in het warme paraffinebad gedompeld. De paraffine stolt direct en de handen worden afgedekt met plastic en daaroverheen gaat een badstof handschoen om zo de warmte te behouden. Door de warme paraffine, die de huid afsluit, gaan de poriën openstaan. Op deze manier kan de handcrème goed intrekken.
De handpakking moet 10 à 15 minuten inwerken. Daarna wordt de paraffine van de handen verwijderd en heeft u meteen resultaat.

Kunstnagel behandelingen
Veel mensen hebben moeite om hun natuurlijke nagels op lengte te krijgen en te behouden.
Deze mensen vinden kunstnagels een uitkomst. Natuurlijk is het ook zo dat veel mensen dit gewoon mooi vinden.
Indien u kiest voor kunstnagels zult u er rekening mee moeten houden dat kunstnagels kostbaar zijn en u om de 3 weken terug moet komen om de uitgroei op te laten vullen.
In de nagelstudio werk ik met twee soorten producten:
• Acryl
• Gel

Acryl kunstnagels
Dit type kunstnagel is aan te raden bij mensen waarvan de nagels een echte body hebben, dus stevig! Acryl nagels worden opgebouwd op tips of nailformers (dit zijn kunstmatige verleningen).
Acryl nagels worden gemaakt van een poeder dat wordt opgepakt met een liquid. Vervolgens wordt hiermee een nagel geboetseerd.
Doordat de poeder en de liquid samenkomen ontstaat er een chemische reactie waardoor de acryl uithard aan de lucht.

Gel kunstnagels
Dit type kunstnagel is zeer aan te raden bij mensen die hele dunne en slappe nagels van zichzelf hebben.
Gel nagels hebben een bepaalde flexibiliteit waardoor er geen directe schade hoeft te ontstaan aan, zowel de kunstnagel als aan de natuurlijke nagel eronder. Gel nagels worden opgebouwd op een tip.
Gel nagels worden gemaakt uit een dikke, stroperige substantie en worden uitgehard onder een UV-lamp.
Er wordt wel eens gezegd dat UV-licht schadelijk is voor de mens. Dat is zo, maar in de lamp die gebruikt wordt voor het uitharden van gel, wordt uitsluitend UV-A licht gebruikt (en geen B of C, die wel schadelijk zijn in hoge doses).


French manicure
Voor elk type kunstnagel is het mogelijk om een french manicure aan te brengen.
French manicure is een schitterende manier om relatief korte nagels optisch te verlengen. Hierdoor krijg je de ‘Natural Look’ en is nog altijd erg hip!
Bij een French manicure worden de nagelranden witter gemaakt en de natuurlijke kleur van het nagelbed versterkt.

Welk type kunstnagel is voor u het meest geschikt?
Als nieuwe klant krijgt u van tevoren een intakegesprek waarin duidelijk wordt wel type kunstnagel het best voor u geschikt is. Het kan heel goed mogelijk zijn dat uw nagels überhaupt niet geschikt zijn voor kunstnagels. De nagelstylist kan dit het best bepalen aan de hand van een aantal gegevens en aan de hand van de conditie van uw nagels.

Probleemnagels
Voor mensen die van hun nare nagelbijt gewoonte af willen, biedt Sams Care 4 Nails een nagelbijt arrangement aan.
Dit is een speciale reeks behandelingen die een nagelbijter kan helpen van zijn/haar verslaving af te komen. De nagelbijter krijgt een totale behandeling aangeboden, waarvoor een vaste prijs wordt vastgelegd en die vooraf betaald moet worden.
Nagelbijters moeten constant gemotiveerd worden.
Daarom moet de nagelbijter, zeker in het begin van de kuur, iedere week langs komen in de nagelstudio. Dat is ook nodig omdat de nagels van een nagelbijter zeer hard groeien. Loszittende randjes vormen bijvoorbeeld een uitdaging om weer te gaan peuteren. Het is dus mogelijk om kunstnagels te zetten bij nagelbijters, ook bij nagelbijters met extreem korte nagels!